A tartalékosan kiálló, sérülésekkel tűzdelt U14-es KSC szombaton Sopronban zárta az alapszakaszt. Harsányi Mária és Kovács Andrea lányai bár nagyot harcoltak, a Darazsak Sportakadémia ellen négy, az NKA Pécs/A ellen pedig két pontos vereséget szenvedtek.

“Szombaton Sopronban játszottuk a csoport utolsó két mérkőzését a Darazsak Sportakadémia és az NKA Pécs/A együttesei ellen. Kis csapatunk mindkét mérkőzésen óriásit küzdött, de a végjátékokban alulmaradtunk ellenfeleinkkel szemben. Sajnos Makovics Nóri vádlisérüléssel jött a meccsekre, és az első találkozó első negyedében ujjsérülést szenvedett húzóemberünk, Szabó Dorka is. Le a kalappal mindkettő előtt, mert végig vállalták a játékot! Bosszantó, alapvető hibák miatt négy és két pontos vereségeket szenvedtünk. A folytatás 2024. február 17-18-án lesz három meccsel, a helyszín és az ellenfelek még ismeretlenek (az alapszakasz helyezései alapján fog eldőlni a csoport). Rengeteget kell dolgozni ahhoz, hogy előre lépjünk, és az ilyen meccseket nyerni tudjuk! Hajrá lányok!”

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA – TARR KSC SZEKSZÁRD 63-59 (26-13, 13-21, 14-13, 10-12)
SZEKSZÁRD: SZABÓ D. 26/6, BARTOS 4, Bognár 2, DOSZPOD 2, Eppel. Csere: UNTERMÜLLER 12, MAKOVICS 10, Kitanics 3, Beke, Finta, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Az első negyedben sokat hibázva játszottunk, így tizenhárom ponttal elhúztak a hazaiak 26-13-ra. A védekezésünk volt nagyon gyenge, sok pontot kaptunk. A második játékrészben jobb lett a védekezés, így a félidő végére hat pontra felzárkóztunk (39-33). A második félidő kiegyenlített játékot hozott, de sajnos döntő pillanatokban hibáztunk, így négy pontos vereséget szenvedtünk.”

NKA PÉCS/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 78-76 (19-28, 21-11, 20-21, 18-16)
SZEKSZÁRD: SZABÓ D. 34, Bartos 6, Kitanics 5, Bognár 4, Doszpod. Csere: UNTERMÜLLER 14, Makovics 11, Finta 2, Beke, Eppel, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Ezen a meccsen jól kezdtünk: remek védekezéssel, gyors játékot játszva könnyű kosarakat értünk el, így kilenc pontos előnyre tettünk szert az első negyed végére (19-28). A második játékrészben viszont gyengén védekeztünk, és fokozatosan faragott a hátrányából a pécsi csapat. A baranyaiak a félidő végére még a vezetést is átvették egy ponttal (40-39). A második félidő nagy küzdelmet hozott, felváltva vezettek a csapatok pár ponttal, de a végjátékban mi többet hibáztunk, így a Pécs két pontos győzelmet aratott.
Sajnos a büntetőzésünk mindkét meccsen gyenge volt: a Sopron ellen 65 százalék (17/26), a Pécs ellen pedig 47 százalék (8/17). Ezen is sokat kell javítani!”

Harsányi Mária