Vasárnap Pécsen került megrendezésre az U12 bajnokság 6-8. régiójának C-csoportja. Bár a Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária vezette KSC az első mérkőzésen kikapott a házigazda PVSK NKA fiú csapatától, utána a székesfehérvári DKKA Pandák leány együttese ellen már javítani tudott.

“A felsőház első fordulójában Pécsre látogattunk, ahol a rendező PVSK és a székesfehérvári DKKA Pandák csapatával csaptunk össze. A napot egy győzelemmel és egy vereséggel zártuk. Sajnos elégedetlenek vagyunk, mert az első mérkőzésen nem sikerült megmutatni mit tudunk valójában. Dolgozunk tovább, és izgatottan várjuk a következő fordulót!”

PVSK NKA FIÚ/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 81-49 (20-7, 12-15, 25-12, 22-12 – 2-3)
Szekszárd: DOSZPOD 12, Szabó P. 10, Steiner 6, Szabó A. 5, Farkas A. 4, Fajszi 3, Häckl 3, Laki 3, Finta 2, Dulai 1, Káldi, Soós. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Nagyon enervált játékot produkáltunk az egész mérkőzés folyamán, amiből sehogy sem tudtunk kizökkenni. Rengeteg hiba volt mindkét oldalon, de a hazai fiú csapat sokkal jobban akart és hajtott, így egy nagyon gyenge mérkőzésen szenvedtünk nagyarányú vereséget. Kiemelkedő teljesítmény nem volt a csapatunkban, egyedül Doszpod Rebeka küzdött azon a szinten, ami mindenkinél az alap kellene, hogy legyen. Gratulálok a hazai csapatnak és edzőiknek!”

DKKA/PANDÁK – TARR KSC SZEKSZÁRD 29-85 (1-24, 14-16, 4-21, 7-14 – 3-10)
Szekszárd: DOSZPOD 17, HÄCKL 15, SOÓS 12, FINTA 9, SZABÓ P. 9, Fajszi 8, Szabó A. 5, Farkas A. 3, Laki 3, Steiner 3, Farkas N. 1, Káldi. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Az első mérkőzés után gyors megbeszélést tartottunk az öltözőben, hogy mikre kell odafigyelni a második találkozón, mi az, amit mindenképp ki kell javítanunk. Ezen a meccsen mindenkinek megfelelő volt a hozzáállása, így sima győzelmet arattunk a képzetlenebb, de jó szerkezetű székesfehérvári lány csapat ellen. Sok szép egyéni jó teljesítmény akadt: Doszpod, Häckl, Soós, Finta és Szabó Panni mindkét oldalon ellenfelünk fölé nőttek, de a csapatunk minden tagját dicséret illeti. Örülünk neki, hogy sikerült az első meccs hibáit kijavítani, és két mérkőzés közül legalább egyet megnyerni. Gratulálok a csapatunknak! A helyszínen szurkoló szülőknek nagyon szépen köszönjük a biztatást!”

Baki Sándor