Az U14-es KSC szombat-vasárnap a fővárosban játszotta a főtábla selejtező második fordulójának A-csoportját. Harsányi Mária és Kovács Andrea tanítványai sajnos mindhárom mérkőzésükön (Csata DSE/A, UNI Győr NKA/A és DVTK Akadémia/A) alulmaradtak.

“A hétvégén Budapesten a Csata Csarnok adott otthont a serdülő bajnokság A-csoportja mérkőzéseinek. Sajnos nagyon gyengén sikerült a hétvége, mind a szombati, mind pedig a vasárnapi meccseket buktuk. Nagyon körülményesen és lassan játszottunk mindhárom mérkőzésen, nem tudtuk felvenni a versenyt ellenfeleinkkel, így nagyon sok munka vár ránk, hogy a március végi következő fordulóban jól szerepeljünk. Az is két napos torna lesz, ellenfeleinket később tudjuk meg. Ha a lányok elvégzik, amit kérünk, és intenzíven, precízen dolgoznak, akkor győzelmeknek is örülhetünk majd. Hajrá!”

CSATA DSE/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 113-34 (36-10, 31-7, 23-11, 23-6)
SZEKSZÁRD: Pomsár 18, Makovics 7, Beke, Eppel, Umtermüller. Csere: Bartos 5, Kitanics 2, Szabó D. 2, Bognár, Finta, Häckl, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Az egész mezőnyből kiemelkedő Csata/A ellen nem tudtuk felvenni a versenyt, átgázoltak rajtunk.”

UNI GYŐR NKA/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 65-55 (22-11, 19-8, 16-22, 8-14)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 20, Makovics 5, Untermüller 3, Beke, Eppel. Csere: SZABÓ D. 26, Bartos 1, Bognár, Doszpod, Finta, Kitanics, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Nagyon gyenge első félidőt produkáltunk, védekezésben nem álltunk oda keményen, így könnyű kosarakat kaptunk. Támadásban rossz döntéseket hoztunk, gyengén dobtunk, emiatt a félidőre tetemes hátrányunk lett (41-19). A második félidőben összekaptuk magunkat, hibákra kényszerítettük az eddig veretlen Győrt és zárkóztunk. A második félidőt meg is nyertük, de több erőnk és időnk már nem volt a fordításra, így tíz pontos vereség lett a vége.”

DVTK AKADÉMIA/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 69-49 (20-14, 8-11, 28-15, 13-9)
SZEKSZÁRD: Pomsár 22, Makovics 3, Untermüller 2, Beke, Eppel. Csere: Szabó D. 12/3, Bartos 5, Kitanics 3, Finta 2, Bognár, Häckl, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Az első félidőben még tartottuk a lépést a fizikálisan erősebb DVTK/A ellen. Küzdöttünk, de nem igazán ment jól a játék, így is csak három pontos hátrányunk volt a félidőben. A második húsz percben teljesen összeomlottunk, leindítottak bennünket, rengeteg labdát eladtunk, és sok támadó lepattanót engedtünk ellenfelünknek, amiből újból dobást kísérelhettek. Emiatt súlyos vereség lett a vége: ki lehet kapni, de nem így, ez tűz nélküli játék volt…”

Harsányi Mária