A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az U12-es KSC kedd délután Mohácsra látogatott, ahol a helyi Mohácsi TE 1888 U14 vegyes csapatával mérkőzött. Baki Sándorék nagy csatában, hosszabbítás után 74-77-es győzelmet arattak.

MOHÁCSI TE 1888 – TARR KSC SZEKSZÁRD B 74-77 H.U. (14-16, 26-10, 16-30, 13-13, 5-8)
Szekszárd: SZABÓ P. 23, FAJSZI 17, HÄCKL 16, MISÓCZKI 9, Csötönyi 4, Dulai 4, Steiner 4, Farkas N., Káldi, Laki, Soós, Tusa. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Kedden Mohács gyönyörű városába látogattunk, hogy megmérkőzzünk a helyi vegyes U14-es csapattal a Nagyok Kupája soron következő fordulójában. Az első negyedben álmosan kezdtünk (6-9), azonban egy időkérést követően – Szabó Panni és Fajszi Zselyke vezetésével – magunkhoz ragadtuk az irányítást, így két ponttal nyertük a játékrészt (14-16). A második sorban szintén kevés lendület akadt, a nagyszünetre a hazai gárda szerzett tizennégy pontos vezetést. A térfélcserét követően megállíthatatlanok voltunk, a teljes hátrányunkat eltüntettük tíz perc alatt (56-56). Ehhez nagy segítség volt Häckl Lotti és Misóczki Maja feljavuló játéka, akik sorra szállították a pontokat, és védekezésben is jól teljesítettek. A negyedik etapban fej-fej mellett haladtak a csapatok, végig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, senki nem tartotta meg sokáig előnyét, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban ellenállhatatlanul kosárlabdáztunk, Szabó Panni X-faktor volt, és hat pontjával eldöntötte a győztes kilétét. Gratulálok az egész csapatnak!”

Baki Sándor