Az U16-os KSC szerda délután a Garay János Gimnázium tornatermében fogadta a Csata DSE A-csapatát. Sajnos most sem sikerült megszorítani a fővárosiakat, akik így 59-78-as győzelmet arattak. Folytatás vasárnap a DVTK Akadémia/A otthonában.

TARR KSC SZEKSZÁRD – CSATA DSE/A 59-78 (13-19, 14-21, 20-17, 12-21)
SZEKSZÁRD: Hencsik 13/6, Nyári 11, Csapó 8, RÁCZ N. 8/3, Pomsár 6. Csere: Kollár 9/3, Szabó 4, Horváth, Kófiás, Ogunson-Bonnyai, Schiefer. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Szerdán a Csata DSE/A-val mérkőztünk a keresztjáték harmadik fordulójában. Az első pesti meccset is velük játszottuk, ahol húsz ponttal kikaptunk. Ott a negyedik negyedben teljesítettünk alul, addig csak pár ponttal vezetett a fővárosi csapat.
Sajnos most hazai pályán sem sikerült javítani, és tizenkilenc pontos vereség lett a vége. Az első félidőben végig a Csata irányított: remek védekezésükből sok könnyű kosarat dobtak, mi viszont gyengén védekeztünk és pontatlanul dobtunk, így a félidőben már tizenhárom ponttal vezetett a listavezető. A harmadik negyedben keményebben védekeztük, és pontosabban dobtunk, így többször felzárkóztunk hat pontra, de a fővárosiaknak mindig volt válaszuk, emiatt tíz pontos hátrányból vártuk az utolsó játékrészt (47-57). Itt megint sok buta hibát vétettünk, eladtunk a labdát, így megint elhúzott a vendég csapat, és végül tizenkilenc ponttal megnyerte a mérkőzést. Minden mutatóban jobbak voltak, a dobószázalék-különbség volt a legtöbb (21 százalékkal dobtak jobban), de ez elég volt a magabiztos győzelmükhöz.”

Harsányi Mária

Képek: Somogyi Gábor