A KSC U16-os csapata vasárnap kora délután a DVTK Akadémia/A otthonában lépett pályára. Harsányi Mária és Kovács Andrea lányai a második és harmadik negyedben nem tudták felvenni a versenyt a miskolciakkal, így végül 69-48-as vereséget szenvedtek.

DVTK AKADÉMIA/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 69-48 (11-16, 20-10, 21-5, 17-17)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 13/6, Pomsár 9, Hencsik 7/6, CSAPÓ 6, Rácz N. 2. Csere: Kollár 3, Schiefer 3/3, Szabó 3/3, Varga 2, Horváth, Kófiás, Ogunson-Bonnyai. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Vasárnap Miskolcon játszottuk a következő keresztjáték mérkőzésünket a DVTK Akadémia A-csapata ellen. Sajnos nagyon gyenge játékot adtunk elő a jó szerkezetű hazaiak ellen, így sima vereséget szenvedtünk. Az első negyedben még keményen védekeztünk, és támadásban is jó döntéseket hoztunk, így öt pontos vezetésre tettünk szert (11-16). Aztán a második játékrészben már sokat hibáztunk mind védekezésben, mind pedig támadásban, emiatt a félidőre már a hazaiak vezettek öt ponttal. A harmadik etapban teljesen szétestünk, sok könnyű kosarat kaptunk, védekezésünk nem volt kemény, támadásban rossz döntéseket hoztunk és pontatlanul dobtunk, így az utolsó negyed előtt már huszonegy ponttal vezettek a miskolciak (52-31). A negyedik játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, de nem tudtunk faragni a hátrányunkból, így súlyos vereséget szenvedtünk. Megint döntő volt a sokkal gyengébb dobószázalék (48 százalék oda, 28 százalék ide) és a lepattanó labdák aránya: míg ellenfelünk 54-et, mi csak 33-at szedtünk le. Ez el is döntötte a mérkőzést.
Nagyon sokat kell javulnunk a következő fordulóig – amit szintén a DVTK ellen játszunk itthon 2024. március 30-án -, hogy nyerési esélyeink legyenek. Mindent bele lányok, keményebb, lendületesebb és precízebb munkát! Hajrá!”

Harsányi Mária