Az U16-os KSC az A-döntőbe jutásért a BEAC-Újbuda KA B-csapatával játszik két mérkőzéses keresztjáték párharcot. Harsányi Mária és Kovács Andrea tanítványai a szerdai idegenbeli mérkőzésen 55-60-as győzelmet arattak. Visszavágó kedden Szekszárdon.

BEAC-ÚJBUDA KA/B – TARR KSC SZEKSZÁRD 55-60 (20-11, 10-22, 11-17, 14-10)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 18/3, POMSÁR 15, Nyári 9, Rácz N. 8/3, Csapó. Csere: Szabó 6, Kollár 4, Kófiás, Schiefer. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Szerdán Budapesten játszottuk az első mérkőzést a döntőbe jutásért a BEAC-Újbuda KA B-csapata ellen. Rengeteg hibával tarkított, kemény meccsen végül öt pontos győzelmet arattunk. Nagyon rosszul kezdtük a találkozót, védekezésünk nem volt elég kemény, támadásban pedig sorra adtuk el a labdákat és rossz döntéseket hoztunk, így 20-11-es vezetéssel zárt a fővárosi csapat. A második tíz percben már sokkal jobban és agresszívabban védekeztünk, támadásaink pontosabbak voltak, több könnyű kosarat is tudtunk dobni, így a félidő végére már mi vezettünk három ponttal (30-33). A harmadik etapban is mi irányítottunk. Már tíz ponttal is vezettünk, védekezésünk stabil volt, és támadásban jó döntéseket hoztunk, emiatt kilenc pontos vezetéssel vártuk az utolsó negyedet (41-50). Sajnos a záró játékrészben megint sok labdát adtunk el, így felhoztuk a hazaiakat, de végül öt pontos győzelmet arattunk. A huszonöt eladott labda nagyon sok, de a többi mutatóban mi voltunk jobbak.
Ezen a meccsen két teljesítmény volt meghatározó: Hencsik Adri irányítónké és Pomsár Anna centerünké. Adri 18/3 pontot dobva és 13 lepattanót leszedve, míg Anna 15 pontot dobva és 12 lepattanó labdát leszedve dupla-duplát ért el, ők húzták ma a csapatunkat.
A visszavágó 2024. április 30-án, kedden lesz a Garay Gimnáziumban, akkor dől el, hogy bejutunk-e az A-döntőbe. Több dolgon és megoldáson változtatni kell, ha a nyolcas döntőbe akarunk jutni. Hajrá lányaink!”

Harsányi Mária