Az U16-os KSC kedd délután a Garay Gimnázium tornatermében játszotta a BEAC-Újbuda KA/B elleni keresztjáték párharc visszavágóját. Harsányi Mária és Kovács Andrea tanítványai 74-66-os sikert értek el, így kettős győzelemmel bejutottak az A-döntőbe.

“Kedden a Garay Gimnáziumban játszottuk a visszavágó meccset a BEAC B-csapata ellen. Az első idegenbeli találkozón nagy küzdelemben öt ponttal nyertünk. A mai mérkőzés is végig nagyon hajtós és küzdelmes volt. Nagy izgalmak közepette végül nyolc pontos győzelmet arattunk a fővárosi csapat ellen, így kettős győzelemmel bejutottunk az ország legjobb nyolc csapata közé! Óriási dolog ez a fiatal csapatunktól, hiszen mindössze két játékosunk 2008-as születésű, a többiek 2009-2010-esek. Nagyon kemény munka van e siker mögött, köszönöm a lányoknak az együttműködést, és a játékosok nagy részétől a sok mindenről való lemondás. Bravó lányok, jó felkészülést a döntőre, ami 2024. május 10-12-ig lesz, helyszín még ismeretlen.”

TARR KSC SZEKSZÁRD – BEAC-ÚJBUDA KA/B 74-66 (24-15, 21-16, 10-21, 19-14)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 20, RÁCZ N. 14/3, Hencsik 6, Szabó 6, Csapó 2. Csere: POMSÁR 13, Kollár 8/6, Schiefer 5/3, Kófiás. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Remekül kezdtük a mérkőzést, jól védekeztünk, és támadásainkat rendre kosárral fejeztük be. Az első félidőt mi irányítottuk, és bár voltak hullámvölgyek, de tizennégy pontos előnnyel tértünk pihenőre (45-31). Sokkal jobban megoldottuk a zónájuk elleni játékot, mint az első meccsen. A harmadik negyedben kapkodni kezdtünk, sok labdát eladtunk, így támadásban sem voltunk hatékonyak. 10-21-re elvesztettük ezt a játékrészt, így az utolsó tíz perc előtt mindössze három pontosra zsugorodott az előnyünk (55-52). Az utolsó etapban a vendégek át is vették a vezetést, de egy időkérés után rendeztük sorainkat, erőszakosan védekeztünk, támadásainkat pedig jó döntésekkel és kosarakkal fejeztük be. Ellenfelünk nem adta fel, végig nagyon küzdött, ahogy mi is. Végül nyolc pontos győzelmet arattunk, ami az A-döntőbe jutást jelentette.
A csapat mostani húzóemberei Nyári Döniz (20 pont, 9 kiharcolt fault, 5 szerzett labda, 9 gólpassz), Pomsár Anna (13 pont, 15 lepattanó (dupla-dupla)) és Rácz Nóri (14/3 pont, 10 lepattanó, (dupla-dupla)) voltak, de mindenki hozzátett ehhez a nagyszerű, döntőt érő győzelemhez. Nagyon boldogok voltunk a lefújás után. Nagy gratula a lányoknak, és köszönet a szülőknek a szurkolásért!”

Harsányi Mária

Képek: Somogyi Gábor